Kraj se ljeta može prepoznati po razgovorima o hrani. Od salata i „ma, nešto za pregristi“ razgovor skreće prema najboljim receptima koji se lagano vade iz ladica, osobito onim za zimnicu. Zna se – za svaki je recept ključna kombinacija začina. U Varaždinu 3. 9. poslužujemo sjajan film i predavanje o indijskoj kuhinji. Dobar tek!
U Varaždin indijske začine donose Indijski kulturni centar Zagreb i Kino Gaj. Za predjelo stiže predavanje o indijskoj kuhinji a za glavno jelo poslužuje se ljubavna komedija o indijskoj obitelji kuhara u Americi. Zazubice su na mjestu jer glavni lik je sjajan kuhar koji se nakratko nađe u nevolji zbog začina i zanemarenih obiteljskih odnosa. Otkrijte u filmu tajne indijske kuhinje, prepoznajte sličnosti i razlike u razgovorima roditelja i djece.
U Varaždin indijske začine donose Indijski kulturni centar Zagreb i Kino Gaj. Za predjelo stiže predavanje o indijskoj kuhinji a za glavno jelo poslužuje se ljubavna komedija o indijskoj obitelji kuhara u Americi. Zazubice su na mjestu jer glavni lik je sjajan kuhar koji se nakratko nađe u nevolji zbog začina i zanemarenih obiteljskih odnosa. Otkrijte u filmu tajne indijske kuhinje, prepoznajte sličnosti i razlike u razgovorima roditelja i djece.
predavanje
INDIJSKA KUHINJA IZNUTRA Marijana Janjić, indologinja Postoje mnogi uvriježeni stereotipi o Indiji, a jedan od većih je svakako definicija indijske kuhinje. Jesu li svi Indijci vegetarijanci i jesu li oduvijek trgovali čilijem? Kakvu hranu kuhaju na sjeveru, a koje specijalitete imaju na jugu? Kako su nastali neki od najpoznatijih indijskih recepata današnjice? Koliko su indijski kebabi slični hrvatskima a što Indijci smatraju egzotičnim i popularnim sastojcima? Dođite, poslušajte i osvojite nagrade. |
projekcija filma
SPECIJALITET DANA romantična komedija REŽIJA: David Kaplan ZEMLJA: SAD, Indija ULOGE: Aasif Mandvi, Naseeruddin Shah, Madhur Jaffrey TRAJANJE: 99 minuta Sadržaj: Specijalitet dana nenametljivim humorom začinjuje priču o indijskim imigrantima u Americi. Kao toliki drugi i obitelj je glavnoga junaka svoj američki san živjela kroz otvaranje maloga indijskoga restorana u New Yorku. No, snovi se mijenjaju iz generacije u generaciju, pa tako junak svoj put traži u francuskim receptima. Događaji u obitelji i na poslu okreću njegov plan naglavce. Što će se desiti kad ga život odvede u kuhinju punu indijskih začina? Koliko karija, a koliko čilija ide u koji recept? Kako će mu pomoći tajanstvena posjetnica vozača taksija? I konačno, hoće li uspjeti otkriti recept za specijalitet dana kojim će spasiti restoran i svoju karijeru? Kušajte i procijenite sami. |
organizatori:
Indijski kulturni centar Zagreb, Kino Gaj i Pučko učilište Varaždin uz podršku Veleposlanstva Republike Indije
Indijski kulturni centar Zagreb, Kino Gaj i Pučko učilište Varaždin uz podršku Veleposlanstva Republike Indije